Monday, April 10, 2006

Kokemuksien riemukaari

Moni asia jäisi miehiltä tekemättä jos ei naisia olisi. Tämä tuli mieleen kun kuulin, että eräs kaverini on menossa katsomaan taitoratsastusesitystä. Se olisi ollut ehdottomasti paparazauksen paikka, gootti "ratsuväen" joukoissa... mutta naisen edessä on gootinkin oltava nöyrä.*
Samantapaisesta syystä olen nähnyt Päätalo-sovituksen "Elämän vonkamies" ihan elokuvateatterissa. Siihen on toistaiseksi Päätalo-harrastus jäänytkin, silloisesta suhteesta nyt puhumattakaan.
Eipä siinä mitään, en ole koskaan kävellyt ulos teatterista kesken elokuvan, olipa näytillä sitten mitä tahansa. Useimmiten olen ennakoinut filmin tylsyyspotentiaalin olevan todennäköisesti liian suuren ja jättänyt menemättä lainkaan. Sodankylän elokuvajuhlilla alkoi viisipäiväinen katselu- ym. urakka uuvuttaa siinä määrin, että Kieslowskin Punainen pitäisi joskus katsella uudestaan. Aloin torkkua sen aikana ja alitajunta alkoi syöttää aivan toisenlaista filmiä päähäni. Täytyisi siis tarkistaa mitä Punaisessa todella tapahtuu... oma "katsojan versioni" oli kyllä varsin mielenkiintoinen sekin.

*Pahoittelen erhettäni. Olin haxahtanut täydellisesti - goottitulkintakin meni pieleen. Ei pitäisi luottaa yksin omaan päähänsä milloinkaan. Oikaisu ohessa: "...korjaan, etten siis käynyt katsomassa
taitoratsastusta vaan modernia tanssia Zodiak-tanssiteatterissa."
Mutta visiostani en silti luovu, on se vaan niin hieno...

2 Comments:

Blogger Juri said...

Päätalo-harrastuneisuutesi lisääntyy sadalla prosenttiyksiköllä, kun toimittamani kirja Suomi-pulpista ilmestyy...

1:58 AM  
Blogger Vesa said...

No, olen minä sentään käynyt Päätalolandiassakin, Taivalkoskella, missä on oikein idyllinen mökkikylä ja ravintola ja kaikkea. Siellä tietääkseni pidetään K. Päätalo-päivät vuosittain. Nähtävyyksiin kuuluvat mm. Kalle Päätalon sukset, joilla Kalle hiihti kesä- ja talvisotaan ja kouluun ja saunaan ja maailman ympäri, mutta ei Tampereelle.

6:02 AM  

Post a Comment

<< Home